Oamenii cobai

oameni cobai

Tot felul de practici si de experimente au fost efectuate inca cu multi ani in urma, dar mai ales atunci iar subiectii acestor experiemente erau nimeni altii decat oamenii. Stiu ca suna foarte crud, pentru ca asa si a fost pentru cei in cauza, dar este si pentru cei care au fost martori sau pentru cei care au auzit de aceste experimente bizare si efectuate prin metode neortodoxe.

Experimentul Tuskegee

In cadrul acestui experiment cu cobai umani, o serie de 600 de afro-americani erau supusi unei testari asa zisa pozitiva pentru ei, deoarece acestia sufereau de sifilis. Pentru a fi convinsi sa participe la acest experiment, oamenii erau convinsi de faptul ca vor primi mancare, transport si tratament gratuit pentru boala de care sufereau.

Insa, de fapt,  ceeea ce primeau oamenii erau diferite solutii si tratamente chimice care mai mult ii facea sa se simta rau decat sa le remedieze situatia. Sau, si mai putin de atat, unii afro-americani nu primeau nici acest tratament, ci erau lasati asa sa sufere pentru a fi observati in timp ce boala progresa pana la moartea acestora.

 Laboratorul Sovietic

In cadrul acestui experiment crud si groaznic, serviciile secrete testau o serie de otravuri pe cei inchisi in inchisorile de stat. Avand ca scop descoperirea unui tip de otrava care sa nu aiba nici miros, nici gust, si acre sa nu poata fi detectata post-mortem, bietilor prizonieri le erau puse in mancare si bautura diferite otravuri, binenteles, fara ca acestia sa stie, si apoi era urmarit felul in care acestia isi dadeau duhul.

In cele din urma, a fost descoperita o substanta otravitoare care era capabila sa ucida o persoana in mai putin de un sfert de ora, iar victima in cauza murea fara sa isi dea seama, linistindu-se pe loc.

Foarte crude si nemiloase aceste tactici din vechime, insa asa a fost lumea la un moment dat si atat de tare isi dorea ceva, incat nu se mai tinea cont de moralitate si de etica, daramite de suferinta celor in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *