Obiceiuri ale oamenilor ultra-productivi

ultra productiv

V-ati intrebat vreodata cum de oamenii de success reusesc sa ramana intreaga zi cu zambetul pe buze si la sfarsitul programului sa fie cei care se bucura de o buna gestiune a ceea ce au facut intr-o zi? Acesti oameni pur si simplu stiu cum sa isi gestioneze timpul si stiu cand trebuie sa spuna nu. Oamenii ultra-productivi nu functioneaza in mod necesar pe mai multe activitati si nici nu sunt dependenti de munca complet.

Principii pentru reusita unei zile incarcate la birou

Primul aspect pe care oamenii il iau in conisderare este sa rezolve in primul rand sarcinile cele mai grele, astfel incat sa nu se pacaleasca pe ei amanandu-si sarcinile grele in favoarea celor mai simple. Adevarul este ca cele mai dificile sarcini nu sunt niciodata indeplinite in a doua parte a zilei. Oamenii ultra-productivi isi incep intotdeauna ziua cu cele mai grele proiecte, pentru ca le este mult mai usor sa isi indeplineasca sarcinile mai usoare dupa ce stiu ca au trecut de greu.

Oamenii aglonerati nu se gandesc niciodata la greselile pe care pe pot face in cadrul unui proiect din simplul fapt ca nu au timp sa se gandeasca prea mult. Cu totii facem greseli, invatam din ele si apoi le uitam. Prin indeplinirea sarcinilor si a proiectelor la timp incepem sa uitam de greseli si implicit sa ne rezolvam problemele pe masura aparitiei lor.

Cei care sunt mai mult decat productivi s-au invatat sa mai spuna si „Nu” din cand in cand si acesta deoarece a investi timp in ajutorarea altor colegi inseamna intarzierea si nerespectarea planului de finalizare al proiectelor intreprinse. Se spune ca arta de a spune nu este folositoare si minunata, pentru ca ii ajuta pe oameni sa isi asume responsabilitatea actiunilor sale si mai apoi pentru ca oamenii productivi au timp si pentru a se relaxa si pentru a-si indeplini atributiile. Este important sa ne amintim ca nu trebuie sa rezolvam sarcinile altora, mai ales daca este o munca dificila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *