Perioada de somaj, cea mai nefasta perioada din viata unui om

Cu totii cred ca am trecut la un moment dat prin asemenea perioade urate din viata noastra, in care timpul parea ca se misca atat de greu iar stresul si plictiseala, dar mai ales frustrarea isi spunea cuvantul cu fiecare zi. Pana la urma poate ca am reusit sa razbatem prin aceasta perioada de somaj iar luminita data de ivirea unui potential job ne mai dadea sperante si incredere in ceea ce avea sa urmeze.

Este destul de enervant sa-i spui unui prieten care se afla intr-o perioada de somaj ca un alt prieten al tau care se afla la un moment dat intr-o aceeasi situatie a reusit sa faca cutare si cutare lucru, pentru ca fiecare persoana este diferita si nu toata lumea poate face la fel.

Este foarte posibil ca prietenul tau deveni somer in momentul de fata sa dispuna de un set de valori, competente si abilitati total diferit de cel al fostului tau prieten care s-a angajat in cele din urma.

Prietenul tau somer se afla intr-o situatie complet diferita de a celuilalt prieten al tau, asa ca ar fi nedrept daca ii vei spune despre cu a reusit sa treaca peste acest impas in viata celalalt. De fapt, in loc sa il ajuti , il poti descuraja mai tare, deoarece pare ca celalalt amic al tau este mai de succes.

Din cand in cand, este ok sa mai treci pe la prietenul tau si sa il intrebi cum mai merge treaba cu cautatul de joburi. Insa prin faptul ca il vei intreba in mod continuu despre acest lucru, el va deveni si mai frustrat pentru ca de fiecare data iti va raspunde la fel, adica in mod negativ. Cred ca de fapt nu vrei sa ii faci una ca asta prietenului tau, pentru ca tii la el. Dupa o perioada, mai bine lasa-l pe el sa aduca in discutie cest lucru si nu il mai stresa tu atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *