Piata auto a Rusiei in colaps

piata auto colaps
piata auto colaps
piata auto colaps

Producatorii de masini vestici renunta rand pe rand la Rusia si nu mai privesc aceasta tara, de altfel mare, ca pe o potentiala piata buna de desfacere a ofertelor auto. Cu jumatate de deceniu in urma, Rusia a fost vazuta ca o mare oportunitate de dezvoltare si de acstig in ceea ce priveste domeniul auto.

Piata Statele Unite a fost slabita de criza financiara iar Europa deja parea destul de limitata. Toti producatorii majori de automobile au dorit atunci sa investeasca si sa profite de ocazie. Insa, devreme in anul 2015, piata auto a Rusiei a inceput sa se destrame si sa intre in colaps.

Anul trecut, Ford a luat  mare lovitura din cauza obiectivelor sale de vanzari auto in Rusia. Impactul asupra stocul companiei a fosr rapid si fara mila, cazand ca din senin. Acum, General Motors a anuntat faptul ca divizia sa Opel  va inceta colaborarea cu piata auto din Rusia si va abandona  productia din cadrul fabricilor si uzinelor sale  sin St. Petersburg pana la sfarsitul acestui an, potrivit cu Handelsblatt,

Vanzarile de masini din Rusia scad foarte repede in continuare in timp ce economia fragila a tarii si valuta actuala este lovita in plin de sanctiunile vestice in legatura cu conflictul din Ucraina iar cumparatorii intarzie sa faca deocamdata investitii foarte mari in automobile.

Bradurile Opel de la General Motors si Chevrolet  vor iesi de pe piata iar cooperarea dintre acesti producatori si piata rusa se va incheia, sustin ziarele. S-a ajuns la concluzia ca perspectiva pentru piata Rusiei nu este atat de convenabila pe termen scurt si de asemenea nici pe termen mediu sau termen lung.

Intorsatura catre Rusia referitor la piata auto a fost una uimitoare. Odata ce a fost declarata o atragatoare noua frontiera, tara a devenit o responsabilitate. Oe termen lung, acest lucru ar putea sa dauneze producatorilor auto mari, in timp ce acestia renunta la vanzarile in cadrul tarilor ca Statele Unite, America Latina si China. Insa, pe termen scurt, sugatoare de bani rusa va trebui sa inceteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.