Piratii moderni

Pirate_Flag

Probabil ca multi dintre noi au accesat un site de torrent de una am descarcat un film, un joc sau o aplicatie de care aveam nevoie. Informatiile si continutul disponibil pe Internet sunt foarte usor de procurat pe cai ilegale. Le putem multumi piratilor din ziua de astazi, hack-erii care ne pun la dispozitie ultimile materiale in domeniul jocurilor, filmelor sau aplicatiilor de sute sau chiar mii de dolari. Prin simplul fapt ca utilizam aceste date suntem la randul nostru infractori, incalcand drepturile copyright cu privire la continutul digital si nu numai.

In perioada imperiala, piratii erau recunoscuti pentru furt, raid-uri, teroare si atacuri surpriza. Am putea spune ca hack-erii din ziua de astazi merita pe deplin titlul de pirat. Daca in trecut piratii se foloseau de apele periculoase si de tehnici de navigare avansate pentru a scapa de urmaritori, piratii din ziua de astazi sunt si ei experti in arta navigarii, arta navigarii pe internet pe o retea deschisa pentru a-si ascunde urmele.

Nu ar trebui sa ne temem de cei care incalca legile copyright-ului, ci de cei care lanseaza atacuri cibernetice avand ca tinta companii mari care au date stocate in legatura cu tine. Spre exemplu cand reteaua Sony Playstation a fost compromisa de un atac cibernetic datele utilizatorilor au fost preluate de hack-eri. Asftel am putea invinovati companiile mari in sine deoarece nu au sisteme de securitate destul de avansate pentru a nu fi compromise de un atat cibernetic. Recent o alta companie mare, eBay, a suferit un atac cibernetic si datele utillizatorilor au fost inregistrate de hack-eri.

Pentru persoanele individuale faptul ca au datele luate de asftel de pirati este un lucru destul de infricosator si neplacut. In cazul companiilor mari acest lucru poate duce la falimentarea acestora. De aceea ar fi indicat ca acestea sa puna accent pe sisteme lor de securitate si sa protejeze datele clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *