Planeta noastra si-a facut un selfie

globalselfie

Cei de la NASA (North American Space Agengy) au realizat un selfie global compus dintr-un numar de 36 000 de fotografii individuale realizate pe data de 22 aprilie 2014, zi cunoscuta si sub numele de Ziua Pamantului. Dupa mai bine de cateva saptamani in care s-au verificat un numar de peste 50 000 de fotografii realizate – acestea au fost unite pentru crea o singura imagine de 3.2 gigapixeli pe care utilizatoriii de internet o pot vizualiza, sa dea zoom si sa vada fiecare din cele 36 000 de fotografii realizate in mod individual.

Scopul acestui proiect este acela de a promova grija pentru mediul inconjurator si pentru a pune in evidenta eforturile realizate de catre cei de la Nasa in protejarea minunii albastre pe care cu totii o numim acasa. Pana in acest moment agentia spatiala a invitat lumea de pe tot globul sa iasa afara de Ziua Pamantului si sa realizeze un „selfie” pe care sa-l posteze pe Twitter, Instagram, Facebook, Google+ sau Flickr avand in descriere #globalsefie. Imaginile au fost trimise din 113 tari si regiuni incluzand si continentul Antarctica.

Au fost alese un numar 36 422 de imagini individuale care au fost utilizate drept pixeli pentru a realiza fiecare emisfera, imagini capturate de Ziua Pamantului 2014. Acest lucru a fost posibil prin folosirea Visible Infrared Imaginig Radiometer Suite aflat pe satelitul Suomi Nationat Polar (NPP). Cu toate acestea este de notat faptul ca fotografiile individuale nu respecta locatia din care au fost trimise. Daca ar fi fost asa probabil ca multe din zonele de pe globul nostru ar fi ramas fara imagini si ar fi acoperite de un negru sumbru.

Daca ai fost printre persoanele care a realizat o astfel de fotografie de Ziua Pamantului in anul 2014 iti poti vedea fotografia in mega imaginea de 3.2 gigapixeli pe websiteul GigaPan unde vei putea viziona si restul fotografiilor realizate de ceilalti participanti la acest concurs organizat de cei de la NASA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *