Planetele sistemului solar

planete

Planetele si astronomia in general ne-au fascinat inca din timpuri stravechi. Inca de cand suntem mici ne folosim de telescoape sau de ochelari speciali pentru eclipsa pentru a vedea cerul mai bine, constelatiile, planetele si Luna care ne guverneaa. De asemenea, aceste planete si stele frumoase si stralucitoare de pe cer sunt legate si de zodiile in care ne-am nascut si de aceea ne axam atat de tare pe semnificatia lor asupra noastra si a evenimentelor anuale din vietile boastre.

De exemplu, stiai ca pe parcursul zilei, cerul lui Mercur este de culoare neagra, nu albastru ca pe Pamant, acest lucru datorandu-se lipsei atmosferei, care nu imprastie lumina Soarelui? Pe Mercur, atmosfera sau exosfera, este atat de rarefiata incat atomii nu au capacitatea sa se ciocneasca cu atomii care se afla in exosfera. Aceasta lipsa de atmosfera inseamna ca stelele n-au nicio sclipire pe timpul noptii. Interesant, dar nu oricine cunoaste aceste lucruri.

Ca si in cazul nostru, a pamantenilor, si planetele din sistemul nostru solar nu sunt mai putin decat o familie fericita sau nu. Aceste planete si stele principale pe care le cunoastem cu totii sunt denumite dupa zeitati grecesti si romane. Uniunea Internationala Astronomica este autoritatea recunoscuta international ce este responsabila pentru denumirea acestor corpuri celeste din universul nostru.

Fondata in anul 1919, aceasta uniune lucreaza in mod continuu la promovarea si siguranta stiintei astronomiei in toate aspectele ei, cu ajutorul cooperarii internationale. O planeta, potrivit acestei unitati, este un corp celest care orbiteaza in jurul Soarelui, dispune de suficienta masa pentru a-si pastra singura gravitatea pentru depasirea foretlor rigide, asadar presupune o forma de echilibru hidrostatic. De asemenea, o planeta si-a clarificat si eliberat vecinii in jurul orbitei sale.

Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn au fost botezate cu mii de ani in urma. estul de planete au fost descoperite inainte cu cateva sute de ani fata de zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *