Primul telefon cu Windows Phone 8.1 – Nokia Lumia 630

windows phone

Primul telefon care va rula nativ pe sistemul de operare Windows Phone 8.1, este asteptat sa fie lansat in decursul acestei saptamani pe continentul asiatic. Chiar daca Microsoft inca mai lucreaza la imbunatatirea sistemului de operare si vor mai fi necesare o serie de actualizari pentru ca sistemul sa ruleze cum ar trebui, lansarea este iminenta.

Telefonul este un Nokia Lumia 630, care vine cu suport pentru dual-SIM, versiune ce va fi disponibila mai tarziu in Europa si Statele Unite ale Americii, si va avea un display ClearBlack de 4.5 inch LCD, ecranul fiind unul rezistent un Conring Gorilla Galss 3, alimentat de un procesor Snapdragon quad core.

Acesta mai este insotit de un sistem SensorcCore, care urmareste miscarile utilizatorului fara a consuma bateria device-ului, o functie foarte utila pentru cei ce isi fac exercitiile avand telefonul la ei.

Noua versiune a sistemului de operare vine cu o functie operata vocal numita Cortana, raspunsul celor de la Microsoft pentru fuctia Siri a celor de la Apple si Google Now, precum si cu un „Action Center” care va ajuta utilizatorul sa organizeze mai bine functiile si notificatiile primite.

Versiunea standard a telefonului Nokia Lumia 64- este asteptata sa coste in jur de 119 Euro, pret care nu include taxe si alte accize, ce s-ar putea adauga, iar telefonul cu versiunea dual-SIM, este asteptat sa se incadreze in  jurul cifrei de 129 Euro, conform celor de la Nokia.

Inca din luna aprilie cei de si-au dorit sa utilizeze un preview al sistemului 8.1 au avut ocazia, Microsoft dand ocazia utilizatorilor sa downloadeze un preview al sistemului, si acestia au avut ocazia de a comunica eventualele neplaceri sau bug-uri pe care Microsoft sa la poata adresa.

Chiar si pana acum, Windows Phone 8.1 preview, nu este inca in starea sa finala, deoarece numarul utilizatorilor care au incercat sistemul pana acum, a fost unul destul de mic, multe lucruri ramanand a fi luate in considerare de Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.