Riscuri ale turbinelor de vant

riscuri turbine vant

Turbinele de vant si alte echipamente necesare pentru crearea energiei eoliene pot fi foarte costisitoare, ca sa fim sinceri, si in functie de zona in care locuiesti, poate fi dificil  sa gasesti un vanzator si pe cineva care sa poata face mentenanta intregului echipament.

Este necesara o suprafata foarte mare de teren  pentru instalarea turbinelor de vant si taierea copacilor face sa esueze intr-un fel scopurile eco in acest sens. Zonele dorite pentru instalarea turbinelor eoliene sunt adesea localizate departe de zonele urbane care ar putea sa beneficieze foarte mult de puterea acestora de creare a electricitatii. Turbinele eoliene pot interveni cu receptarea undelor pentru televiziuni si pentru alte echipamente asemenea.

Nu exista, de asemenea, o singura marime care sa se potriveasca cu toate nevoile de electricitate cerute de omenire; nu exista o solutie perfecta de creare a energiei electrice fara a cauza daune mediului inconjurator. Energia eoliana dispune de multe avantaje si beneficii, insa partile ale proaste previn unii oameni de la putea trage foloase din partea acestor resurse naturale din belsug.

Poate sa nu fie raspunsul pentru energia electrica necesitata de omenire, insa combinat cu resursele de energie regenerabile, ne poata ajuta sa incetam odata cu dependenta noastra de carbuni si de petrol sau alte uleiuri naturale. Inainte de a instala o turbina de vant, trebuie sa cantaresti cat mai bine atat argumentele pro, cat si contra ale energiei electrice  inainte de a decide ceea ce este mai bine pentru tine.

Inca un fapt care nu este atat de pozitiv legat de turbinele eoliene sau de morile de vant este si ideea ca vantul nu bate mereu cu acceasi intensitate si ca in unele zile este posibil sa ramai fara energie electrica. Morile de vant care produc electricitate sunt foarte profitabile mai mult in zonele in care bate vantul in permanenta si in zonele de campuri intinse si libere, fara vegetatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *