Riscurile mesajelor text la volan

mesaje volan

A trimite sau a raspunde unui mesaj text pe telefon iti necesita sa iti indepartezi cel putin o mana de pe volan astfel incat sa apuci telefonul si sa scrii un mesaj. Asadar nu numai ca faci multitasking si nu iti concentrezi ochii pe drum, insa incerci de asemenea sa te descurci cu telefonul tau doar cu o singura mana in timp ce tragi si de volan pentru a conduce.

In timp ce acest lucru poate parea greu de realizat si chiar trivial, tine minte ca un studiu a demonstrat faptul ca printre soferii care trimit mesaje la volan, 91% conduc mult mai rau decat ceilalti si este posibil sa faca chiar si accident. Atunci cand trimit mesaje, soferii sunt distrasi de la drum si mai ales pentru faptul ca isi iau mana de pe volan si se gandesc la ceea ce sa scrie in mesaje.

Aceasta combinatie de factori rezulta in nepotriviri in ceea ce priveste estimarea timpului  si controlarea vehiculului si pun soferul intr-un mare risc mai mare decat chiar in cazul incare ar fi consumat alcool inainte de a se urca la volan. Premisa de aici este ca, chiar daca a trimite mesaje la volan poate parea simplu, este de fapt mai mult de atat, mai complicat si mai riscant de realizat asa cum trebuie.

Nu da mesaje si conduce in acelasi timp. Ideal ar fi sa nu vrei si sa nu trebuiasca deloc sa trimiti mesaje in timp ce ce afli la volan, chiar daca esti oprit cu masina temporar la stop sau la semafor. Daca situatia ti-o cere si trebuie sa trimiti un mesaj urgent, cel putin trage pe dreapta. Acest lucru nu este numai pentru siguranta, este de asemenea pentru siguranta tuturor din jurul tau.

Condusul este un privilegiu si nu un drept. Multi oameni cred fara a se gandi prea mult ca toata lumea are in mod automat dreptul sa conduca. Aminteste-ti ca este un privilegiu castigat prin faptul ca dovedesti ca esti un cetatean responsabil care va actiona cu inteligenta pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.