Schimbari de anul nou

schimbari an nou

Daca in anul acesta ne-am simtit destul de nesiguri pe noi si am dorit cu tarie sa schimbam ceva, aum ar fi cazu sa ne punem in cap ca totul sa se schimbe, pentru ca asa este cel mai bine pentru noi. Nu numai ca ne va face mai bine din punct de vedere fizic, dar mai ales din punct de vedere emotional si totul va merge ca pe roate in anul urmator, 2015.

Daca ne-am simtit stresati in acest an, singurul motiv pentru care am continuat sa ne simtim in acest fel, stresati sau emotionati din punct de vedere negativ, este pentru ca le-am permis sa ne acapareze gandurile din nou si din nou. Traim cu acestea si nu este bine deloc. Asadar, trupul raspunde prin repetitia statutului nostru psihologic, declansata doar de insistentele noastre sau repetarea traumei pe care mintile noastre le-a repetat din nou si din nou. Altfel, emotia negativa va disparea.

Cat de des ai purtat o discutie negativa sau ti-a trecut prin minte ceva care te-a facut sa devii nervos, trist, manios, critic sau deprimat sau toate la un loc? Te-a ajutat faptul ca ai simti aceste lucru nu odata cu de sapte ori la rand sau de 20 de ori la rand? Probabil ca nu, insa fara indoiala, a ne opri din  a ne mai gandi la toate aceste lucruri negative este mai dificil.

Suntem obisnuiti sa ne lasam sentimentele negative sa se manifeste. Cum ar fi daca ne-am mai schimba putin gandurile? Asta este tot ceea ce avem nevoie pentru a ne schimba comportamentele. Daca dorim intr-adevar acest lucru..Atunci cand ceea ce spune cineva ne face sa devenim mai agresivi sau ne supara, aratam ceea ce simtim in vreun fel anume? Spunem lucrurilor pe nume? Manipulam lucrurile intr-o metoda pasiva/agresiva? Cu totii am trait aceste reactii din cand in cand. Pentru a schimba aceste comportamente indezirabile, ar trebui sa sarim peste aceste momente si nu sa reactionam la ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *