Solutii de incalzire inteligente – termostatul iT500

termostat inteligent

Un numar in continua crestere reflecta o realitate actuala: tot mai multi romani aleg solutii alternative in ceea ce priveste obtinerea apei calde si a incalzirii locuintelor. Sistemul centralizat de furnizare a acestor utilitati este asociat cu numeroase nemultumiri – costurile ridicate, suportarea de catre proprietari a pierderilor de pe retea, agentul termic insuficient sau care ajunge in case intr-un timp mai indelungat si lista ar putea continua. Prin urmare, nu este de mirare faptul ca instalarea de centrale termice a devenit cea mai cautata optiune, in special pentru apartamente.

Tehnologia isi spune cuvantul si in cazul centralelor termice si a sistemelor de incalzire moderne. Initial, centralele erau prevazute cu reglaje simple de temperatura, pentru apa menajera, dar si pentru apa din calorifere, insa treptat au fost introduse si dispozitive care ajusteaza automat si permit programarea intervalelor in care caldura sa fie furnizata in locuinta. Era smart in care traim si-a pus amprenta si asupra aparatelor cunoscute sub denumirea de termostate.

Totul este smart acum: telefoane smart, televizoare smart, frigidere si masini de spalat smart – de ce nu ar fi si sistemele de incalzire incadrate in aceeasi categorie inteligenta? Dovada clara ca acest pas a fost facut este dispozitivul iT500 – un termostat inteligent ce poate fi controlat prin internet.

Monitorizarea si controlul sistemului de incalzire devine o misiune net facilitata prin intermediul termostatului iT500. Utilizand internetul pot fi conectate la sistem un smartphone sau un PC, dispozitive de pe care pot fi facute modificari in ceea ce priveste reglarea temperaturilor din locuinta. Conceput ca un sistem wireless, iT500 dispune de 3 sisteme distincte de comanda ce poate fi accesat de la distanta, prin conexiune online pe un PC sau prin intermediul aplicatiei pentru smartphone.

Orice setare a sistemului poate fi programata astfel chiar daca proprietarul nu se afla in locuinta. Devine mult mai usor sa incepi incalzirea unei camere inainte de a te intoarce din concediu, in perioada iernii. Comanda pentru zonele de incalzire poate fi efectuata individual, de pe controller-ul cu ecran tactil al termostatului iT500, de pe un computer sau de pe un smartphone. Poate fi incalzita doar o zona sau doua zone din locuinta, de asemenea poate fi setata temperatura apei calde menajere, foarte simplu si usor. Pentru un astfel de dispozitiv, poti sa vezi oferta Salus IT500, alaturi de multe alte solutii ce transforma sistemele de incalzire clasice in sisteme de incalzire inteligente, care optimizeaza consumul si contribuie la reducerea costurilor cu incalzirea si apa calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *