Sunt cainii benefici pentru sanatatea noastra?

caini

Toti stim ca cel mai bun prieten al omului este cainele. Se pare ca patrupedul este si cel mai bun prieten al sanatatii noastre. Un studiu, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona, inca cerceteaza daca saliva cainelui poate ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar al omului.

Potrivit acestora, pentru realizarea studiului, este nevoie de participanti cu varsta de 50 de ani, si care se afla intr-o stare de sanatate foarte buna, care sa nu fi luat antibiotice in ultimele sase luni si care sa nu fi trait cu un caine in ultima jumatate de an. In plus, participantii vor putea sa-si aleaga un caine in functie de preferintele lor, si cu care sa traiasca timp de trei luni. Acestia vor avea sansa sa il adopte dupa ce studiul va lua sfarsit.

Cercetatorii, condusi de catre psihiatrul Dr. Charles Raison, vor monitoriza impactul pe care cainii il vor avea asupra receptorilor sistemului imuntar, cum ar fi stranutul, mancarimile sau alte reactii alergice.

Evoluam concomitent cu cainii, insa nimeni nu intelege pe deplin, de ce oamenii se simt bine atunci cand sunt in prezenta unui caine.

Aceasta teorie sta la baza faptului ca unele bacterii din saliva cainilor pot imbunatati sanatatea unor bacterii care pot fi gasite in interiorul organismului uman. Cainii si oamenii au o multime de bacterii asemanatoare care se gasesc in interiorul organismului lor, iar cercetarile anterioare arata ca, un patruped poate fi responsabil pentru reducerea riscului de a dezvolta astm sau alergii in cazul copiilor.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca unele probleme de sanatate au crescut in randul oamenilor, deoarece acestia nu au intrat suficient in contact cu unele bacterii care se gasesc la caini. De asemeneaa, cercetatorii vor cauta sa identifice daca unele bacterii pot fi benefice in tratarea unor boli mintale in cazul oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *