Suplimentele nutritive recomandate pentru femei

suplimente

Clciul, vitamina B, vitamina D, fierul, magneziul, acidul folic si antioxidantii sunt cativa dintre nutrientii de care au nevoie femeile. A-i incorpora pe toti acestia in dieta ta, ca femeie, ste cat se poate de benefic. De fapt, daca stam si ne gandim bine, acestia sunt benefici si pentru barbati si pentru femei, pentru ca toata lumea are nevoie de surse de proteine, antioxidanti, calciu si vitamine diverse.

Ajutor pentru femei

Asadar, femeile trebuie sa isi indeplineasca nevoile organismelor folosindu-se de suplimentele nutritive. Poate ca unele femei sunt intolerante la lactoza, asadar nu-si pot lua calciul din lapte, asadar este recomandata varianta capsule sau comprimate cu calciu si magneziu. In aceste situatii, aceste ajutoare din magazinele naturiste sau farmacii ne vin in ajutor.

De vreme ce femeile sunt mult mai predispuse la a dezvolta riscul de osteoporoza decat barbatii, acestea au nevoie de calciu si trebuie sa includa cel putin 1200 de mg de calciu in dieta lor zilnica. Vitamina D este iarasi esentiala in acest scop si pentru absorbtia de calciu de catre organismele noastre. O parte din vitamina D se obtine prin dieta noastra de zi cu zi, in timp ce marea parte a acesteia provine din expunerea corpului nostru la soare.

Vitamina D si uleiul de peste

Se recomanda in jur de 400-600 mg de vitamina D in fiecare zi. Poate sa fie si mai mare aceasta valoare pentru femeile mai in varsta. Uleiul de peste este vital si dispune de acizi grasi omega 3 care ajuta in acordarea de protectie corpului impotriva aparitiei bolilor de inima si a altor afectiuni cardiovasculare.

Capsulele de ulei de peste ne ajuta foarte mult pentru ca sunt unele dintre cele mai recomandate suplimente nutritionale pentru femei. Acidul folic este de asemenea foarte recomandat pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate. Sursele dietare de acidul folic includ fructele citrice, legumele verzi frunzoase si legumele colorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *