Supraanaliza si supraincarcarea de ganduri

supraanaliza

Esti unul dintre acei oameni care tind sa supraanalizeze si sa se gandeasca de mii de ori la acelasi lucru? Viata poate deveni destul de complicata atunci cand incercam sa ne gandim si sa analizam prea mult. In timp ce pot exista cateva beneficii uimitoare ale faptului de a fi un ganditor peste masura, este esential a ne impune o limita intr-ale analizatului peste masura de mult.

Atunci cand te gandesti prea mult la un lucru, invarti acel lucru in mintea ta pana cand ajungi sa il vizualizezi din toate punctele de vedere. Cateodata, acest lucru te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie, insa in alte randuri te poate ingrijora si mai tare si poate facea sa para totul mult mai rau decat era deja inainte. Inainte de a stresa atat de tare si de a te andi la toate cele, verifica putin ceea ce ai putea face pentru a inceta sa mai analizezi totul dintr-o mie de perspective.

Seteaza o limita. Atunci cand luam o decizie foarte importanta, cei mai multi dintre noi tindem sa ezitam in a lua o decizie pe loc. Eu ezit foarte mult cand vine vorba despre a lua unele decizii mai mari din viata mea. Insa stiu, cu cat mai mult ma gandesc in legatura cu aceasta decizie, cu atat mai greu imi vine sa iau o decizie. Mai mult, de cele mai multe ori, acest lucru ma streseaza la culme!

Daca si tu esti ca mine, incearca sa iti limitezi timpul de gandire. De exemplu, spune-ti tie insuti ca va trebui sa iei respectiva decizie pana la ora 6 fiz azi. Odata ce ai stabilit un anumit timp, asigura-te ca te vei tine de el si ca iti vei indeplini sarcina la timp. Aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de a inceta amai gandi foarte mult la ceva anume si de a supraanaliza o situatie din toate partile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.