Thomas Cook isi cere scuze pentru incidentul de la Corfu

thomas cook

Directorul executiv al Thomas Cook a declarat ca isi cere scuze si ca ii pare rau pentru moartea a doi copii in Corfu. In anul 2006, Bobby si Christi Shepherd au fost otraviti, din greseala, de catre un boiler de gaz defect, in timpul unei vacante marca Thomas Cook.

Peter Fankhauser, directorul executiv, a declarat ca regreta, spunand ca Thomas Cook nu a facut nimic rau, in momentul in care a depus marturie catre medicul legist. Acesta declara ca si-a ales cuvintele prost, si isi cere scuze pentru acest lucru. Acestia nu au reusit sa intretina o relatia foarte buna cu familia copiilor. In ultimii noua ani, acestia nu au reusit sa le demonstreze compasiunea, pe care ar fi trebuit sa o arate, familiei. Acesta nu vrea sa dea vina pe avocat declarand ca, in fond, este de responsabilitatea lor felul in care au reusit sa comunice.

Vorbind la o prezentare a rezultatelor financiare ale companiei, domnul Fankhauser a declarat ca Thomas Cook intentioneaza sa comunice cu familia direct, si nu prin mass- media.

Comentariile acestuia au aparut in momentul in care societatea de turism a raportat rezultatele pentru o perioada de sase luni, la finalul lunii martie. Thomas Cook a declarat ca a reusit sa reduca pierderile financiare, asteptandu-se acum, sa atinga un profit tinta pentru anul 2015, in ciuda amenintarilor care boicoteaza compania pentru incidentul petrecut la Corfu.

Compania a raportat o pierdere de 303 milioane de lire sterline in cele sase luni, situatia acestora fiind prezentata la sfarsitul lui martie. De asemenea, compania a suferit o pierdere mai mare in anul precedent: 366 milioane de lire.

Aceasta se asteapta ca imbunatarile continue vor aduce o crestere a profiturilor sale in anul 2015. Thomas Cook a declarat ca activitatea sa in Marea Britanie a decurs excelent, in timp ce activitatea de operare a acestui din Germania continua sa aiba conditii de tranzactionare mai dure.

Rezervarile de vacanta oferite de aceasta companie, pentru anul 2015, sunt incurajatoare in special pentru al patrulea trimestru de activitate, deoarece va compensa pierderile din al treilea trimestru. Compania poate relua plata dividendelor in 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *