Top 5 lucruri ce nu trebuie sa lipseasca din casa ta

tehnicbazar.ro

Cumparaturile reprezinta un moment important, necesar si des efectuat. Dar cumperi mereu ceea ce trebuie? De foarte multe ori ajungem in situatii neprevazute si realizam ca ceea ce avem nevoie lipseste. Care sunt aceste lucruri si de ce este important sa nu lipseasca din casa ta vom prezenta in ideile ce urmeaza.

Lanterna

Poate ca suna putin neasteptat, insa cu siguranta ai prins macar o data o cadere de curent. Daca nu ai trecut prin asa ceva atunci te asigur eu ca o lanterna iti va fi de un real folos. Fiind pe timp de noapte, orice pana de curent iti poate „paraliza” activitatea, lumina fiind foarte utila. Alaturi de lanterna pe aceasta lista pot fi adaugate si lumanarile.

tehnicbazar.ro

Exceptand situatia in care este o pana de curent, lanterna mai poate fi folosita in diferite spatii ale casei unde lumina nu patrunde suficient si exista anumite probleme: scurgeri pe canalizare, probleme de alimentare sau alte forme de avarii.

Bateriile

In acest caz este o certitudine ca la un moment dat vei avea nevoie de baterii. Indiferent ca acestea sunt pentru lanternele mentionate in punctul anterior sau ceas, telecomanda ori alte dispozitive, bateriile sunt indispensabile. Este suficient sa ai un singur set de baterii.

Trusa de scule

Orice bun gospodar trebuie sa aiba in posesie o trusa de scule. Defectele apar periodic atunci cand locuiesti la casa, chiar si la apartament, iar in acele momente iti vei dori sa le rezolvi fara sa te impiedici de faptul ca nu ai ce-ti trebuie. Nu trebuie sa lipseasca scule de baza precum ciocanul, patentul, panza de bomfaier, ruleta sau surubelnitele, precum si cuie, suruburi sau piulite. De asemenea, daca iti doresti ceva mai mult poti alege diferite scule Bosch la tehnicbazar.ro.

Becurile

Ce poate fi mai important si mai des schimbat intr-o casa decat un bec? Nevoia de a avea o lumina corespunzatoare si sanatoasa ochilor te va impinge sa ai mereu un stoc de rezerva. Este foarte important sa alegi de fiecare data becuri de calitate, care sa ofere o lumina sanatoasa si sa prezinte o durata de utilizare indelungata.

Medicamente

Poate ati observat sau ar fi bine sa nu o fi facut pana acum, insa de cele mai dese ori durerile sau tusea se amplifica pe timpul noptii. Explicatia medicala ar fi faptul ca pe timp de noapte sistemul imunitar ar fi mai slab, fiind o perioada in care ceasul biologic indeamna la odihna. Important este in cele din urma sa intelegi si sa te pregatesti pentru astfel de momente. Sunt multe zone in care nu exista farmacii deschise pe timp de noapte, astfel ca un stoc de medicamente este obligatoriu.

Poti sa incluzi in acesta medicamente pentru dureri de cap, dinti, stomac, pastile pentru febra, precum si pansamente sau plasturi. Varianta cea mai simpla e sa alegi o trusa medicala ce se gaseste in foarte multe puncte comerciale si vei avea siguranta ca nu lipseste nimic.

Nu in ultimul rand, este important sa faci un bagaj pentru situatii de urgenta in care sa incluzi aceasta trusa medicala, un cutit, lanterna, bateriile, apa si mancare greu perisabila. In felul acesta iti vei asigura cateva zile de supravietuire in cazul unui incident nefericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *