Ce sa faci atunci cand relatia nu mai merge?

bd-partners.ro

Sunt multe momente in care relatiile pot suferi. Motivele pentru care acestea nu mai merg sunt diverse, fie ca se instaleaza rutina, fie intervine o lipsa din punct de vedere al comunicarii sau cineva a calcat stramb si a inselat.

Indiferent care este acest motiv trebuie sa stii ce ar trebui sa faci. De multe ori relatia poate fi reparata si facuta sa mearga, insa in alte cazuri e mai bine sa va separati drumurile chiar daca e o decizie foarte grea. Pentru a intelege mai bine vor fi prezentate in ideile urmatoare cateva sfaturi utile.

Vorbiti despre ceea ce va macina sufletul

O relatie, oricare ar fi ea, nu poate sa functioneze daca nu exista comunicare. Poate ca acesta este chiar motivul pentru care relatia nu este una sanatoasa. Partenerii trebuie sa fie foarte deschisi intre ei si sa vorbeasca despre problemele pe care le au, despre ceea ce nu este in regula si sa se ajunga la cea mai buna solutie pentru a trece peste acestea.

Incercati sa va deconectati de alte griji

Stresul poate fi unul din factorii ce imping o relatie spre despartire. Lipsa de timp sau poate un job foarte intens va putea crea o bariera in momentul in care reveniti acasa si luati cu voi si grijile de la serviciu.

Aceasta este una dintre cele mai des intalnite probleme ce apar la cuplurile casatorite. Nevoile financiare imping partenerii sa piarda foarte mult din timp fugind dupa bani, iar in putinele momente in care sunt impreuna se evita.

bd-partners.ro

Daca sunteti intr-o astfel de situatie este foarte important sa va ganditi serios la o iesire din cotidian. Alegeti o plimbare in natura, poate o excursie intr-o zona lipsita de griji si incercati sa va bucurati mai mult unul de celalalt. De foarte multe ori acest lucru va avea un efect miraculos pentru relatie.

Participati la o psihoterapie pentru cupluri

Sunt foarte multe situatii in care partenerii nu se mai pot intelege deloc sau problema pe care o intampina ii depaseste. Daca sunteti in aceasta situatie ar trebui sa va ganditi cat se poate de serios sa participati la niste sedinte de psihoterapie speciala pentru cupluri. Sfaturile unor experti pot face diferenta si va pot face sa vedeti acea situatie din mai multe perspective.

Luati o pauza

Am lasat acest sfat la final, fiind abia ultima situatie in care ar trebui sa ajungeti. De multe ori o pauza va poate face sa va ganditi la tot ce aveati impreuna, sa simtiti nevoia de a va revedea si sa intelegi daca aveti nevoie sau nu unul de celalalt. Ar trebui sa tratati aceasta pauza asa cum e firesc, nu neaparat ca pe o despartire. In aceasta perioada e indicat sa nu va intalniti cu altcineva, in primul rand din respect pentru ceea ce ati avut si in al doilea rand pentru ca nu e luata o decizie definitiva si s-ar putea sa va para rau mai tarziu.

E timpul sa luati o decizie

Daca nici unul din aceste sfaturi nu a functionat poate ca e timpul sa ajungeti la o decizie grea, dar care trebuie sa fie luata – despartirea. Daca sunteti casatoriti e important sa va pregatiti din timp. Luand exemplul unei bune prietene ce a gasit niste avocati buni in Cluj Napoca, acelasi lucru ar trebui sa-l faci si tu.

Este foarte important sa ajungeti la o concluzie pentru a putea sa treceti mai departe si sa luati doar ce e mai bun din aceasta experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *